Sommer med mening

JOY sommer med mening (SMM) er JOY- Bergen lokallag sitt leirtilbud i skolens sommerferie. SMM handler om å gjøre noe meningsfullt for seg selv, for andre og for miljøet. På SMM jobber barna sammen for å utgjøre en forskjell. Fellesskap, samhold og samarbeid står i fokus. 

I år har JOY fått støtte fra Gjensidigestiftelsen og fra Bergen Kommune til å gjennomføre SMM, noe som gir oss mulighet til å tilby leiren GRATIS til barn og ungdom. 

I år arrangere JOY 4 uker med SMM. 

Uke 25 for barn i 2. og 3. klasse – fullt

Denne uken foregår mesteparten av aktivitetene i og rundt Sælen kirke.  Barna skal lage kinoforestilling som familie blir invitert til å se siste dag, løpe solidaritetsløpp for de barna som ikke kan løpe selv, lage fine gaver til eldre som bor på sykehjem og rydde strandområder (nærområdet) for plast. Vi håper å få besøk av FN-sambandet som kan lære oss om miljøutfodringene vi står ovenfor på en spennende måte. I tillegg blir det masse lek:-) Dersom været tillater det blir det muligheter for å bade og kose oss rundt bålpannen. Barna må ta med egen lunsj. JOY ordner is og frukt snack. 

Tid: 09:00 til 15:00 mandag til torsdag, fredag 09:00 til 17:00. 

Uke 26 for barn i 7. og 8. klasse – fullt

Denne uken blir en kombinasjon av aktiviteter i og ved Sælen kirke og en overnattingstur til Alver Kommune. Mandag løper barna solidaritetsløp og får besøk av FN-sambandet. Tirsdag til fredag blir det opplegg knyttet til stedet vi skal overnatte. Omvisning på matsentralen å lære om overskuddsmat, Bie-safari, lage fuglekasser til sykehjemmet, lage utstyr som skal sendes til JOY senteret for funksjonshemmede i Aserbajdsjan og rydding av strandområde. Vi satser på at været blir bra slik at det blir mulighet for bading, fjelltur, bålpanne og mye teambuiling-aktiviteter. 

Tid: Mandag fra 09:00 til 15:00, tirsdag oppmøte 09:00 tilbake fredag 13:00. 

Uke 31 for barn i 4. og 5. klasse – fullt

Denne uken har vi base i Sælen kirke, men legger opp til flere utflukter i løpet av uken.  Barna skal lage en forestilling som familie blir invitert til å se siste dag, spre glede på sykehjem, rydde strandområder for plast, få omvisning på matsentralen og ta med med overskuddsmat til bruk under leiren. Vi håper å få besøk av FN-sambandet som kan lære oss om miljøutfodringene vi står ovenfor på en spennende måte. I tillegg blir det masse lek:-) Dersom været tillater det vil vi arrangere en båttur samt bade og kose oss rundt bålpannen. Barna må ta med egen lunsj. JOY ordner is og frukt snack. 

Tid: 09:00 til 15:00 mandag til torsdag, fredag 09:00 til 17:00. 

Uke 32 for barn i 6., 7. og 8. klasse – fullt

Denne uken har vi base i Sælen kirke, men legger opp til flere utflukter i løpet av uken. Det blir coasteering hvor barna skal få rydde plast på en spennende og utfodrende måte, omvisning på Matsentralen med fokus på overskuddsmat, rydding av strandområde, solidaritetsløp for de barna som ikke kan løpe selv samt forberede en litt anderledes «forestilling» for familie der fokus er miljø. Også denne gruppen håper vi får besøk av FN-sambandet.  Dersom været tillater det vil vi prøve å arrangere en overnattingstur ute – forhåpentligvis «Vidden by night».  Barna må ta med egen lunsj. JOY ordner is og frukt snack. 

Tid: 09:00 til 15:00 mandag til torsdag, fredag 09:00 til 17:00. Info om overnattingsturen kommer etterhvert. Det er selvsagt valgfritt å være med på den.

 

Gi med AvtaleGiro

For privatpersoner og firma som ønsker å støtte oss med et månedlig beløp kan vi opprette AvtaleGiro.

Fyll inn skjema nedenfor.

Gi med Vipps

Engangsbeløp kan Vippses til 10793 - Tusen takk!

Sammen gjør vi en forskjell!!

Vipps-logo