JOY-fadder

Publisert 27.03.2020 kl. 16:03 av Fornavn Etternavn
Sist endret 27.03.2020 kl. 16:03

2020 har blitt et annerledes år og koronakrisen berører oss alle, også JOY. Støtten JOY får fra fadderprogrammet betyr alt i denne tiden. Alle arrangement som gir inntekt til organisasjonen er avlyst på ubestemt tid. Engsjerte frivillige i Norge prøver å være kreativ og tenke "utenfor boksen" for å finne nye løsninger for arrangement, men enn så lenge er det fadderprogrammet som gjør at JOY fremdeles kan tenke langsiktig og målrettet i vårt arbeid for barn med utviklingshemming i Aserbajdsjan. Så tusen takk til alle dere som velger å bli JOY-fadder!

Aserbajdsjan var tidlig ute med å stenge skoler og barnehager da koronaviruset kom til landet. Foreløpig vil det være stengt ut april. Dette innbefatter også JOY sitt ressurssenter i hovedstaden Baku som nå er tomt for barn. Men, det betyr ikke at det er mindre å gjøre for JOY sine ansatte. Barn med utviklingshemming er en sårbar gruppe for viruset. Det kan bli en tøff påkjenning for mange av dem om de blir smittet. Å forebygge smitte blir en viktig jobb framover. 

JOY sin største bekymring er barna som bor på Internat Shagan. Internat Shagan er en stor offentlig institusjon for vel 150 barn med utvikingshemming. Internatet er heldigvis stengt for besøkende inntil videre, men personalet har et stort behov for antibac, såpe og annet smittevernutstyr for å hindre at smitten kommer inn på institusjonen. Mangel på personale, feilernæring og dårlig hygiene gjør at disse barna er spesielt sårbare for viruset. Mange av barna har også dårlig helse. Vi vet at barna søker til hverandre for kontakt, nærhet og trøst. De har ikke forutsetning for å vite hvordan de skal beskytte seg selv mot Korona. 

JOY er i gang med å kjøpe inn smittevernutstyr til Internat Shagan. Våre ansatte i Baku er i beredskap.

Vi håper du ønsker å bli JOY-fadder og bidra i arbeidet - Sammen gjør vi en forskjell!

 

JOY-fadder

Publisert 11.02.2020 kl. 22:15 av Fornavn Etternavn
Sist endret 11.02.2020 kl. 22:15

Rashad er et av barna som støttes av JOY sitt fadderprogram. Rashad ble plassert på Internat Shagan samme dag som årets sommerleir startet på institusjonen. Han er 15 år og har bodd hele sitt liv sammen med mor, far og sine to mindre brødre. Han er mentalt helt frisk, men har et handikap som gjør at han ikke kan gå eller bruke armene i særlig stor grad. Familien hans kom i en vanskelig økonomisk situasjon og den eneste muligheten for å få hverdagen til å gå rundt var å plassere Rashad på institusjon. Det ble en tøff sommer for Rashad....Det hjelper ikke å være kognitiv sterkt på Internat Shagan dersom du er fysisk svak. Her er det den sterkeste rett som gjelder. Rashad ble redd for å sove og redd for å spise - det ble en kamp for tilværelsen. 

På JOY sin sommerleir fikk Rashad være med på utflukter - et pusterom i en slitsom hverdag. Han fikk et nært forhold til flere av de aserbajdsjanske frivillige som trøstet, støttet og hjalp han gjennom dagene. 

Bli JOY-fadder - Sammen gjør vi en forskjell!

Gave med mening

Publisert 05.12.2019 kl. 20:07 av Fornavn Etternavn
Sist endret 05.12.2019 kl. 20:07

Kjøp en julegave med mening! En gave som varmer. JOY lager flotte julegaver der overskuddet går til prosjektene våre i Aserbajdsjan. I Bergen skal JOY ha stand på julemarkedet i byen torsdag 12. desember og søndag 15. desember.

Velkommen til en hyggelig handel!

 

Vi anbefaler JOY sine flotte armbånd i sølv. De er designet av Eline Bang og er en flott julegave med mening. "JOY"-armbåndet og "SAMMEN"-armbåndet kan bestilles i svart eller dyp rød. Armbåndet blir festet på et hyggelig kort hvor det står at armbåndet er en gave med mening fra JOY. Bestilling i skjema til høyre.

 

   

 

Sommerleir 2019

Publisert 16.07.2019 kl. 20:06 av Fornavn Etternavn
Sist endret 16.07.2019 kl. 20:06

Sommerleir 2019 på Internat Shagan i Aserbajdsjan er over for denne gang. Det har vært to uker fylt med utflukter og aktivitet på institusjonen. Å dra på stranden er alltid en stor opplevelse. Heldigvis var været bra nok til at barna fikk bade i det Kaspiske hav flere ganger.  Parker er også populært, og i år fikk vi mulighet til å besøke flere ulike parker. Sommerleiren ble avsluttet med en fest på institusjonen. Svetten rant av både barn og frivillige når den aserbajdsjansje musikken inviterte til dans. 

Det er vemodig å dra fra barna, men vi ser tilbake på to uker fylt med smil og latter! Tusen takk til alle frivillige og støttespillere som gjorde leiren mulig. Vi gleder oss allerede til neste år!  

Flere bilder fra årets leir ligger på JOY sin Facebook side - se link under.

Nydelige armbånd

Publisert 20.03.2019 kl. 15:54 av Fornavn Etternavn
Sist endret 20.03.2019 kl. 15:54

          

JOY har inngått et samarbeid med smykke designer Eline Bang. Hun har laget to flotte design på armbånd som JOY nå legger ut for salg til inntekt for prosjektene i Aserbajdsjan. Alle delene er av sølv og alt er håndlaget. 

  

 Pris 299,-

Porto kommer i tillegg. 

 

Strikke-dugnad!

Publisert 06.03.2019 kl. 13:52 av Fornavn Etternavn
Sist endret 06.03.2019 kl. 13:52

JOY selger flotte håndarbeidsprodukter til inntekt for JOY sine prosjekter for barn med utviklingshemming. Produktene kaller vi for "Gaver med mening":-) JOY har en gruppe av frivillige som strikker votter, sokker, luer, sitteunderlag, kluter, gensre +++  Vi selger "Gaver med mening" på ulike markeder og arrangement. Etterspørselen er stor så nå inviterer vi til strikke-dugnad! 

Har du reste-garn og har lyst til å bidra til en god sak? Vi er takknemlig for alt av strikkeprodukter! Produktene kan hentes i Bergens området. Ut over Bergen må det sendes til JOY v\ Anita Molvik Müller, Eldshovden 4a, 5252 Søreidgrend.  Har du spørsmål så ta kontakt med anita.muller@joy-org.com

Sammen gjør vi en forskjell

Godt nyttår!

Publisert 11.01.2019 kl. 15:05 av Fornavn Etternavn
Sist endret 11.01.2019 kl. 15:05

2018 har vært et spennende år for JOY. Prosjektene i Aserbajdsjan vokser og det gjør også aktivitetene og engasjementet i Norge. Vi er stolte og takknemlig for alle de fantastiske frivillige i JOY som bruker sin fritid til å hjelpe barna i Aserbajdsjan. Uten dere ville JOY aldri klart å gjennomføre prosjektene vi har i dag. JOY ønsker også å takke alle som har valgt å bli JOY-faddere og som gir JOY mulighet til å tenke langsiktig i forhold til våre prosjekter. Og, til alle bedrifter som har støttet JOY i 2018 - tusen, tusen takk!

JOY avsluttet året med en nydelig Julekonsert og et flott julemarked. Over 50 barn deltok i JOY-koret og gjorde dette til en stemningsful konsert. Tusen takk til Veslemøy Fluge Berg og Yvonne Sivertsen som sørget for at konserten ble en flott inngang til adventstiden.

JOY gleder seg til 2019 og alt vi kan få til - sammen! Arbeidet er allerede i full gang. Dersom det er noen som har lyst til å være frivillig i JOY så har vi mange muligheter. Velkommen inn i et fellesskap og engasjement som gjør hverdagen litt mer meningsfull. Ta kontakt med Anita på anita.muller@joy-org.com så ser vi hva vi kan få til.

Sommer med mening

Publisert 22.08.2018 kl. 22:47 av Fornavn Etternavn
Sist endret 22.08.2018 kl. 22:47

I sommer har JOY-Bergen lokallag hatt et leirtilbud for barn i alderen 7 til 12 år i skolens sommerferie. Leirtilbudet heter Sommer med mening og ble arrangert i uke 26, 32 og 33. Det ble tre fantastiske uker med tilsammen 81 barn i aktivitet.

Målet med Sommer med mening er å gjøre noe meningsfullt for andre. I år var fokus på internasjonalt og nasjonalt hjelpearbeid samt miljø. Barna besøkte sykehjem i nærmiljøet, arrangerte årelotteri på dagsenter for funksjonshemmede, bakte boller til Frelsesarmeens slumstasjon, samlet  og pantet flasker, brukte overskuddsmat fra matsantralen, arrangerte bruktmarked og samlet inn penger til funksjonshemmede barn i Aserbajdsjan. I tillegg arrangerte barna forestilling og Hawaii fest for foreldre, venner og familie.

Vi JOY er imponert over det flotte samarbeidet, fellesskapet og engasjementet barna viste på Sommer med mening! Tusen takk til alle barna for en fantastisk innsats for andre!

Gå inn på "Sommer med Mening" for å se flere bilder fra tre uforglemmelige uker.

Sommerleir på Internat Shagan

Publisert 16.07.2018 kl. 00:12 av Fornavn Etternavn
Sist endret 16.07.2018 kl. 00:12

 

To fantastiske uker med sommerleir på Internat Shagan er over! Åtte frivillige fra Norge og fem frivillige fra Aserbajdsjan jobbet sammen og skapte en uforglemmelig sommer for de 150 barna med funksjonshemming som bor på institusjonen.

Vi har hatt noen fantastiske dager med mange smil og mye latter. Utfluktene til stranden var en favoritt og barna frydet seg når vannet omsluket dem. Om ettermiddagen var det lek i bakgården. Små badebasseng, vannpistoler og vannballonger skapte uforglemmerlige øyeblikk.

Tusen takk til alle frivillige og støttespillere - vi gleder oss til neste år!

Gå inn på "Prosjekter" og "Sommerleir" for å se en bildeserie fra årets sommerleir.


Støtt JOY - Bergen Lokallag med Grasrotandelen

Publisert 18.01.2018 kl. 14:32 av Fornavn Etternavn
Sist endret 18.01.2018 kl. 14:32

Bergen Lokallag engasjerer barn og ungdom til å gjøre en innsats for andre gjennom fritidsaktiviteten "Fritid med mening" og sommerleir-tilbudet "Sommer med mening".

JOY oppfordrer alle som spiller hos Norsk Tipping til å velge JOY - Bergen Lokallag til å motta noe av overskuddet til Norsk Tipping. Hver gang du spiller går inntil 7% av din spillinnsats til den grasrotmottakeren du velger - uten at det går utover din innstas, premie eller vinnersjanse. Vi oppfordrer deg til å støtte JOY-Bergen Lokallag.

Gå inn på følgene nettside og søk etter JOY - Bergen Lokallag - https://norsk-tipping.no/grasrotandelen 

Sommer med mening - to fantastisk uker er over!

Publisert 13.08.2017 kl. 14:18 av Fornavn Etternavn
Sist endret 13.08.2017 kl. 14:18

I uke 26 og i uke 32 arrangerte JOY "Sommer med mening" i Bergen. Tilsammen deltok 45 barn i alderen 9 til 13 år på dette leir-tilbudet! Hver dag fra 09:00 til 15:00 jobbet barna sammen for å gjøre noe meningsfullt for andre. Det var to intense uker med baking, solidaritetsløp, panting av flasker, åre-lotteri på sykehjem, innspilling av musikk-video på Hyperklikk, catering på Søtt og Salt samt forestilling og Hawaii-party!  I løpet av to uker med kreativitet, samarbeid og mye engasjement klarte barna å samle inn i overkant av 60.000 kroner til JOY sitt arbeid for barn med utviklingshemming i Aserbajdsjan!

Her er noen av tankene barna formidlet til oss under Sommer med mening:

"Jeg syntes alle barn i verden burde ha det like bra. Barna i Aserbajdsjan fortjener det like mye som alle andre"

"Jeg vil at en gang hver måned samler alle inn litt penger slik at barna kan ha det bra mer enn en gang i året (ref.sommerleiren)"

"Jeg var så trøtt etter 9 runder, men så tenkte jeg på barna i Aserbajdsjan og klarte å løpe en runde til (ref. solidaritetsløpet")

"Jeg har fått gi litt tilbake på Sommer med mening".

JOY vil takke våre støttespillere Bergen Kommune, Søtt og Salt, Hyperklikk og  Excellentevent.no.

Gå inn på "Sommer med mening" og se et slideshow med bilder fra årets Sommer med mening.

Sommerleir på Internat Shagan

Publisert 26.07.2017 kl. 22:36 av Fornavn Etternavn
Sist endret 26.07.2017 kl. 22:36

Internat Shagan er en institusjon for vel 150 barn med utviklingshemming i alderen 5 til 20 år. I to uker i juli arrangerte JOY sommerleir for barna som bor her. Frivillige fra JOY i Norge og Aserbajdsjan jobbet sammen og lagde en minnerik sommer for barna.

Bilde: Et smil sier mer enn tusen ord - og slike smil var det mange av på årets sommerleir!

Spennende utflukter

Hver formiddag tok de frivillige barna med på utflukter utenfor institusjonens murer. De første dagene gikk turen til stranden. Det var nærmere 40 varmegrader så stranden ble en deilig avkobling. De neste dagene blåste det for mye til å være på stranden så da ble det utflukter til ulike parker. Hver utflukt ble avsluttet med is på Mc Donalds. Dette var et høydepunkt for mange av barna. Det var ikke en dråpe igjen i is-begeret når de var ferdig. 

Aktiviteter på institusjonen

Hver ettermiddag arrangerte de frivillige aktiviteter på institusjonen. Det ble satt opp små badebasseng og barna fikk et kjølig bad i varmen. Etter yougurt og juice avsluttet vi ettermiddagsaktiviteten med lek og sang.

To uker med sommerleir er over for denne gangen. JOY takker alle våre frivillige for en fantastisk innsats. JOY vil også takke alle våre sponsorer som har gitt oss t-skjorter og utstyr - tusen takk!

Gå inn på "sommerleir" under "prosjekter" og se en billedserie fra årets sommerleir.

Baku - mai 2017

Publisert 18.05.2017 kl. 00:41 av Fornavn Etternavn
Sist endret 18.05.2017 kl. 00:41

Anne Helen Ottem, Anne Lill Skjold Jensen og Anita Molvik Müller tilbrakte fem flotte dager i Baku sammen med våre ansatte på JOY Center for Child Development i mai. Senteret vokser seg større og bedre og vi er svært stolt over å se at våre ansatte på senteret nå har en sosial framfor medisinsk tilnærming til barn med utviklingshemming. I tillegg til generell veiledning i arbeidet fikk de ansatte opplæring i bruk av TRAS av Ann Helen. TRAS er et observasjonsverktøy som skal brukes til å observere barns språkutvikling. 

Bilde: Opplæring i TRAS

Foreldremøte

Ann Helen, Anne Lill og jeg (Anita) hadde et sterkt møte med foreldrene til barna som går på JOY sitt dagsenter. Ellve mødre og en bestemor fortalte hvordan det er å ha et barn med spesielle behov i Aserbaidsjan. Fortvilelsen og sorgen var stor. Tårene var i øynene på både foreldre og oss fra Norge. Som en mor sa: "Jeg er den eneste i verden som faktisk bryr seg om barnet mitt. Samfunnet vil ikke ha barnet mitt, skolene vil ikke ha barnet mitt, til og med min egen familie forstår ikke hvorfor jeg bruker tid, penger og energi på barnet mitt - jeg er alene. Hva skal skje med barnet mitt når jeg dør - blir barnet mitt plassert på en av disse forferdelige institusjonene?". Foreldrene formidlet et stort behov for opplæring og videre støtte på senteret. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med denne engasjerte, flinke og flotte foreldregruppen!

Bilde: Foreldre, ansatte på JOY center for Child Development og tilreisende fra Norge

Internat Shagan

Også denne gangen måtte vi ta en tur til Internat Shagan og hilse på barna der. Denne gangen ble det dessverre et trist møte med barn som var skitne og med mye utslett \ sår. Vi fikk lov til å ta noen barn med på "JOY-rommet" og leke med dem - da kom smilene fram. Det var godt å se. Barna som kunne snakke spurte etter sommerleiren. Vi gleder oss til å dra tilbake i juli og lage sommerleir:-)