JOY sommer med mening (SMM) er JOY- Bergen lokallag sitt leirtilbud i skolens sommerferie. SMM handler om å gjøre noe meningsfullt for andre og for miljøet. På SMM jobber barna sammen for å utgjøre en forskjell. Fellesskap, samhold og samarbeid står i fokus. 

Det blir "Sommer med mening" i uke 31 og 32.  Leirtilbudet er for barn fra 2. klasse til og med 7. klasse. Vi vil dele barna i grupper etter alder og arrangere tilpassede aktiviteter for hver gruppe. "Sommer med mening" er i utgangspunktet fra 09.00 til 15.00 alle hverdager, med muligheter for å legge inn en langdag med utflukt den ene dagen.

Planen er ikke helt lagt enda, men JOY er i dialog med flere spennende samarbeidspartnere. Med Eldrepatruljen planlegger vi besøk til omsorgsboliger i løpet av ukene. Barna vil øve inn en sirkus-forestilling og framføre den for beboerne, gjerne i kombinasjon med en tradisjonell basar med årer. JOY har også et samarbeid med Søreide sykehjem og vil arrangere noe tilsvarende der. JOY har erfaring fra andre prosjekter på sykehjem at generasjonstreff med innslag av forestilling og at barn og eldre gjør noe sammen fungerer veldig bra, og skaper flotte opplevelser for alle. Livsglede er et viktig begrep i eldreomsorgen, og barna på SMM skaper nettopp dette i sitt møte med de eldre.

Hver uke vil JOY prøve å legge opp til en utflukt der barna gjør en innsats for / lærer om, miljø og miljøutfordringer. JOY har de siste årene hatt et samarbeid med Clean Shores og Redningsselskapet og ryddet strandlinje sammen med dem. Det ønsker vi å få til også i år. 

JOY er også i samarbeid med Magneten frivillighetssentral i forhold til å bidra med sommeraktiviteter for Ukrainske barn på mottakssenteret. Vi vil utforske muligheten for om noen av de eldste deltakerne på SMM kan lage noen arrangement for og med barna her. Det vil være en flott måte å bidra på og samtidig få oppleve en annen kultur.

Internasjonalt hjelpearbeid er også en del av SMM. Barna skal få lære om, og bidra, også på dette området.

Sted: Sælen kirke

Tidspunkt: Mandag til fredag fra 09.00 til 15.00

Pris: 700 kr pr uke - barna må ta med egen lunsj, JOY sørger for is og snacks. 

 

Vi håper det er mange som vil være med på "Sommer med mening" i år - velkommen!

ET FORBEHOLD FOR GJENNOMFØRING AV SMM ER STØTTE FRA BERGEN KOMMUNE. UTEN STØTTE MÅ SOMMERLEIRTILBUDET VURDERES. 

 

 

 

 

Den største gleden du kan ha,

det er å gjøre andre glad.

 

 

 

 


Påmelding til Sommer med mening

* Felter merket med stjerne er obligatoriske