Sommer med mening (SMM) er JOY- Bergen lokallag sitt leirtilbud i skolens sommerferie. I 2019 skal SMM ha fire fokusområder. Det kan bli endringer i programmet, men fokusområdene vil være de samme:

Generasjonstreff - nasjonalt hjelpearbeid:

Det er flere sykehjem i vårt nærmiljø. Her bor eldre med lang livserfaring og spennende historier fra sitt eget liv. Mange eldre på sykehjem er også ensom og syntes det er spesielt kjekt å få besøk av barn. På SMM skal vi øve inn en forestilling av sang, allsang og dans som vi skal opptre med på sykehjemmene i vårt nærmiljø. Etter forestillingen skal vi spise med de eldre og gjøre hyggelige ting sammen. 

Internasjonalt hjelpearbeid: 

Barna skal få innblikk i internasjonalt hjelpearbeid gjennom JOY Norge sine prosjekter for barn med utviklingshemming i Aserbajdsjan. De skal blant annet løpe et solidaritetsløp for "de som ikke kan løpe selv". 

Miljø

Å ta vare på miljøet er et stadig mer aktuelt tema som barn bør få et forhold til. På SMM skal vi snakke om all plasten som ødelegger de store havområdene og som et symbol på dette samle og pante flasker. Det vil også være mulig å jobbe med "re-design" og sy handlenett i løpet av SMM for de barna som ønsker dette.

Kultur:

Barna skal få være med å forme forestillingen som skal framføres på sykehjem. Målet er å lage en variert forestilling med sang, allsang, dans og event andre formidlingsformer barna ønsker.

Siste dag med SMM inviterer barna familie og venner til forestilling og Cowboy fest! 

 

I 2019 arrangeres følgende uker med SMM:

Uke 26: Ytrebygda bydel - Fritidslokalene på Aurdalslia skole

For barn fra 5-trinn. SMM begynner kl. 09.00 og avsluttes 15.00 mandag til torsdag. Fredag avsluttes SMM kl. 18.00. Kontingent  700 kr inkludert lunsj.

Denne gruppen vil være endel "på farten". Vi skal på Hyperklikk, prøve å få til solidaritetsløp på skøytebanen på Vestkanten samt aktivitetene som ble nevn over. Vi avslutter med Cowboy fest sammen med SMM i Fyllingsdalen i Sælen kirke. 

 

Uke 26: Fyllingsdalen bydel  - Sælen kirke

For barn fra 2. til 7. trinn. Barna blir delt i grupper etter alder. SMM begynner kl. 09.00 og avsluttes 15.00 mandag til torsdag. Fredag avsluttes SMM kl. 18.00 med Cowboy fest. Kontingent  700 kr inkludert lunsj.

 

Uke 32: Fyllingsdalen bydel - Sælen kirke

For barn fra 2. til 7. trinn. Barna blir delt i grupper etter alder. SMM begynner kl. 09.00 og avsluttes 15.00 mandag til torsdag. Fredag avsluttes SMM kl. 18.00 med Cowboy fest. Kontingent  700 kr inkludert lunsj.

 

Uke 33: Fyllingsdalen bydel - Sælen kirke

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag denne uken.For barn fra 2. til 7. trinn. Barna blir delt i grupper etter alder. SMM begynner kl. 09.00 og avsluttes 15.00 mandag til onsdag. Torsdag avsluttes SMM kl. 18.00. Kontingent 600 kr inkludert lunsj. 

 

Uke 33: Laksevåg bydel - Ungdommens Hus

Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag denne uken. For barn fra 2. til 7. trinn. Barna blir delt i grupper etter alder. SMM begynner kl. 09.00 og avsluttes 15.00 mandag til onsdag. Torsdag avsluttes SMM kl. 18.00.

I Laksevåg bydel er "Sommer med mening" gratis - inkludert lunsj.

 

JOY - Bergen lokallag ønsker at flest mulig barn skal få delta på Sommer med mening. Dersom det blir stor pågang fordeler vi ukene mellom barna. Skriv derfor i påmeldingsskjema hvilke uke dere ønsker prioritert dersom barnet ønsker å delta flere av ukene. 

 

Sommer med Mening støttes av Bergen Kommune.

 

 

 

 

Den største gleden du kan ha,

det er å gjøre andre glad.

 

 

 

 


Påmelding til Sommer med mening

* Felter merket med stjerne er obligatoriske