JOY-fadder

Publisert 27.03.2020 kl. 16:03 av Fornavn Etternavn
Sist endret 27.03.2020 kl. 16:03

2020 har blitt et annerledes år og koronakrisen berører oss alle, også JOY. Støtten JOY får fra fadderprogrammet betyr alt i denne tiden. Alle arrangement som gir inntekt til organisasjonen er avlyst på ubestemt tid. Engsjerte frivillige i Norge prøver å være kreativ og tenke "utenfor boksen" for å finne nye løsninger for arrangement, men enn så lenge er det fadderprogrammet som gjør at JOY fremdeles kan tenke langsiktig og målrettet i vårt arbeid for barn med utviklingshemming i Aserbajdsjan. Så tusen takk til alle dere som velger å bli JOY-fadder!

Aserbajdsjan var tidlig ute med å stenge skoler og barnehager da koronaviruset kom til landet. Foreløpig vil det være stengt ut april. Dette innbefatter også JOY sitt ressurssenter i hovedstaden Baku som nå er tomt for barn. Men, det betyr ikke at det er mindre å gjøre for JOY sine ansatte. Barn med utviklingshemming er en sårbar gruppe for viruset. Det kan bli en tøff påkjenning for mange av dem om de blir smittet. Å forebygge smitte blir en viktig jobb framover. 

JOY sin største bekymring er barna som bor på Internat Shagan. Internat Shagan er en stor offentlig institusjon for vel 150 barn med utvikingshemming. Internatet er heldigvis stengt for besøkende inntil videre, men personalet har et stort behov for antibac, såpe og annet smittevernutstyr for å hindre at smitten kommer inn på institusjonen. Mangel på personale, feilernæring og dårlig hygiene gjør at disse barna er spesielt sårbare for viruset. Mange av barna har også dårlig helse. Vi vet at barna søker til hverandre for kontakt, nærhet og trøst. De har ikke forutsetning for å vite hvordan de skal beskytte seg selv mot Korona. 

JOY er i gang med å kjøpe inn smittevernutstyr til Internat Shagan. Våre ansatte i Baku er i beredskap.

Vi håper du ønsker å bli JOY-fadder og bidra i arbeidet - Sammen gjør vi en forskjell!

 

JOY-Fadder

* Felter merket med stjerne er obligatoriske

Sammen gjør vi en forskjell